Gott nytt år...

image11

...vilken nyårskväll! Jag har suttit i flera timmar och stickat. Underbart. Det blev en färdig benvärmare och en till påbörjad. De ska bli till Frode. Härligt varma benvärmare som täcker hela benen. Mjuka blir de också. Det blir gosigt kalla vinterdagar.  J.

lukas gör en halsduk

image10

Det här är en början på en halsduk.  Det här är min första stickning.
lukas

ibland får vi till och med sticka tillsammans.




Jenny och Maria stickar febrilt.
(Mössan på Marias sticka blev färdig strax efter att bilden togs, Frode vaknade och resten av barnen invaderade köket, så sen blev det inte mycket mer stickat.)

en liten hätta




...är ett av mina projekt just nu. I filtat ulltyg som jag fått av Fanny (tack gulle dej...) Jag tror att det kommer att bli en helt ljuvlig liten hätta. På en ljuvlig liten unge.

image7

Hättan ska fyllas helt av broderier  och under ska det sitta en tunn ullsilkesmössa så att hättan inte sticks.
J.

Och jag köpte lite garn igår...

...närmare bestämt till två tröjor och TRE mössor.  Och idag kom dessutom paketet från Garntjänst, med en massa antracitfärgad och ljusgrå ull. Innan har jag två sjalar på gång, plus alla dessa raggsockor... 


Här är Daniels mössa. En riktigt färggrann sak med lång strut ska det bli.


407524-2


Och så har jag två sjalar på gång också, i entrådigt grått ullgarn. En stickad i gles rätstickning:


407524-4


Och en med tunna stickor och bladmönster (får väl se när den nån gång blir klar):


407524-3


Här är mina härvor från Garntjänst. Det ska bli tröjor och sockor:


image5


Bara för att visa att jag faktiskt INTE bara har garn i huvudet så kommer här en bild på mina söta kattungar också. De gillar också garn, och sladdar... de har bitit av telefonsladden, en mobilladdarsladd och sladden till julgransbelysningen. Utan att dö av strömmen, konstigt nog. Inte blev de lugnare av elchockbehandlingen heller...


image6

/Maria/

så har jag äntligen...

...fått mina julklappsstickor. Jag väntade på dem lika spänt som mina barn väntade på sina paket. Och min lilla örtsax som passar så bra att klippa garn med. Synd bara att jag knappt hinner använda dem. Med en rar liten unge som inte gillar när hans mamma sitter still är det inte lätt att få något stickat. Här är de i alla fall. Stickor i ebenholz. I en stickning som ska bli halvsockor.
image1




Jag är mycket mån om verktygen när jag stickar...
Jenny.

Välkommen till vår nya blogg!

Här kommer det att handla om oss två stickgalningars alster  - lyckade och misslyckade stickningar!
Mest lyckade förstås!

Favoritmaterialet är framför allt annat ULL. Helst i naturfärger, och stickat med stickor av bambu eller ebenholts. När man inte har så mycket tid över att sticka är det ändå en fröjd att se stickningen ligga där med sina vackra stickor i.
Vi stickar också gärna i silke och lingarn. 
Plastgarn däremot är inget för oss!

MariaoJenny

RSS 2.0