lila och lurvig...







...är en av julklapparna som legat halvfärdig ett tag nu. Men inte längre. Jag har stickat färdigt en härligt lurvig och lätt sjal och en väska som jag tovat i maskin. De blev nästan precis som jag tänkt mig och de kommer att passa himla bra där de hamnar till slut.

J.


           




inatt...




                                         



...satt jag uppe alldeles för länge och stickade ett par tofflor till. Sen in i tvättmaskinen och imorse tog jag ut dem. De är jättefina!!! mönstret hittade jag här. Det var verkligen på tiden att jag fixade mig ett par tofflor. Det börjar bli kallt på golven och mina golv äter ju strumpor som bekant. Dessutom har jag köpt nya fina randiga ullstrumpor från Minimundus som också syns på bilden, och jag vill ju inte ha hål i dem direkt!





J.




mitt i alla måsten...




...fick jag ...
en vansinnig lust att sticka och tova tofflor. Det var meningen att de skulle bli till mig, men i första tovningen krympte de alldeles för lite och i andra tovningen krympte de något väldigt mycket... Så det blev  tofflor till beppepojken istället. Och han blev väldigt nöjd med dem!



Jag la in lite gråa trådar i cirklar innan jag tovade och det blev faktiskt riktigt fint! Så ikväll ska jag försöka få tid att sticka nya tofflor till mig. Och tova dem lite försiktigare... garnet jag använder är ett angoragarn i 100% ull som jag haft liggande länge. Jag har ganska mycket av det och har en massa roliga tovade ideer nu.

J.



Lite nytt från mig

Jag tänkte jag skulle visa eventuella intresserade vår nya uteplats - med tak! På solsidan av verandan. 
En effekt av taket är att det hörs mycket bättre nu när det regnar! Vi har saknat vårt tak på Önsta, nu kan vi fika ute även när det regnar.



Växthuset är städat och klart iinför vintern. 



Idag ska vi gräva färdigt i trädgårdslandet. Sedan ska vi lägga ut massor av löv över jorden, den ska inte vara bar över vintern.





Nu övergår vi till inomhuslivet: Jag har börjat med en mössa till Daniel, i rött alpackagarn. Han önskar sig ränder i orange och gult.


Så har jag sytt en del kläder.
En svart kort rock/lång kavaj i linnetyg:



Och en tunika med smala axelband och enkla byxor, sydda efter Sebastians judobyxor...



Nu ska jag gå ut och gräva!

/M/



något plommonfärgat...







...är mitt senaste projekt, bland flera andra. Det ska bli en stor mjuk och fluffig sjal.
Jag hade garnet hemma sen länge och har inte vetat vad jag skulle göra av det.
Det ska bli en julklapp till någon. Men till vem tänker jag inte skriva.
J.



RSS 2.0