en härlig soltrappa!




image136


På den här trappan som Nicklas byggde häromdagen, är det härligt att sitta i vårsolen och njuta av värmen och ljuset. Om man tittar noga ser man också min senaste stickning, en resårstickad undertröja i bomull till Lukas. Han har önskat sig en till sommaren. Om jag bara hinner ska jag sticka en till Beppe och flera till Frode också. Fast till Frode stickar jag i silke.
J.



Beställningsjobb

Jag har ju fått en beställning! Det har gått lite trögt sista veckan att sy pga den jäkla hostan, men nu har jag i alla fall kommit igång med kläderna.
Här är en färdig ärmlös tunika och en snart färdig rock:

image135


Så nu ska jag skaffa knappar, sy knapphål, fålla rocken och stryka kläderna. Sen skickar jag!

/maria/



en söt kofta



image132



i silkealpaca har jag stickat till liten frode. Den är lite lång i ärmarna fortfarande, men liten växer ju så himla fort!
J.








Äntligen...




image131

...är mina strumpor klara!
J.




Uppdatering

Det var ett tag sedan. Men nu har jag äntligen lite att visa!
Först lite vårbilder:
image114

Underbara snöirisar, under björnbäret som inte alls har frusit ner i vinter. 

image120

Vår nya gunga. Den sitter högt upp så det blir härligt gung i den.

image121

Sittplats runt hörnet, förmiddagssol och en bra plats - man syns inte från vägen, och har bra utsikt över den sida som smälter och blommar först!

image122

Och äntligen - sjalen färdig! Med fina bladmönster, helt otroligt många. Jag härdade faktiskt ut och stickade precis så långt som mönstret visade... det är jag glad för nu, sjalen är stor och härlig.

image123

Sittplats alldeles utanför dörren, med violer... de syns inte så bra men jag vet ju att de finns där. Vindskyddat och varmt när solen ligger på.
image130

Här har jag haft riktigt roligt. Jag vet inte om jag tycker att den här klänningen är lika snygg på bilden som jag tycker att den är i verkligheten men jag visar den ändå. Jag hade alltså en tunika i råsiden som jag nog aldrig använt och en trist kjol i samma tyg. Idag satte jag ihop dem och nu kommer jag att använda den här klänningen! Broschen är en symbol för fruktsamhet jag fick i present en gång. Jag fick skarva fram med naturfärgat linne. Jag ser faktiskt inte riktigt lika tjock/gravid ut in reality, faktiskt!

Dessutom är håret nu fint svart tack vare svarthennan jag fick i present (tack Dick!) Andra gångens färgning med salt i smeten gjorde susen.



/maria/

Återfunnen socka.



Tänk att när jag stickat skaftet på strumpa nummer två (av de självrandande strumpor som jag visat i ett tidigare inlägg) och skulle mäta med nummer ett så var den helt borta. Jag letade och letade men kunde inte finna den någonstans. Gissa om jag var irriterad! Men nu när jag städade i vardagsrummet så kröp den ändå fram. Så nu ska jag väl försöka bli klar med den i alla fall. Ikväll kanske. När vi tittar på Walk the line.

J.



Otroligt söt...



image113
...var lilla E. när hon döptes i den här klänningen. Och var brudnäbb på samma gång.

J.




RSS 2.0