Nytt golv m m

Jag och barnen ägnade en regnig dag åt att slita upp golvet i övre hallen.
Så här blev det:


image106

Jag vill måla det vitt, det behövs mer ljus där i den mörka hallen. Härligt med träkänsla i alla fall.

I nedre hallen har vi också tagit bort laminaten, fast därunder ligger det en vit plastmatta och under den verkar det inte vara så mycket... vi har inte orkat rota mer i det där. Nu får det vila ett tag.

Här är mitt nya förkläde. Jag har kommit på att ett förkläde är det ultimata plagget och precis vad jag behöver i mitt dagliga liv, när inte kjolen räcker till. Att hämta saker i, torka av med, ta ut ur ugnen med... Jag sydde om en gammal Gudrun Sjödénkjol som jag köpte på rea men aldrig använt. Mönstret är väl lite hiskligt men den känns ändå rätt ok.



image109



Så har jag sytt ett par byxor till Daniel. Med fickor.

image110

image111
Det här är en blivande prinsessklänning till Anna.
Den ska färgas i rött.. Då kanske blommorna blir lite mindre framträdande... En gammal gardin.

Och så har jag ju fått en beställning på ett par byxor. De blev för stora, men jag ska ändra dem. Vi ser dem som en prototyp. 
Så har jag sytt en tunika, ändrat två gamla tunikor och sytt om min linnerock.
Så direkt sysslolös är jag ju ändå inte...
Sjalen bara pågår och pågår. Jag börjar skönja ett slut faktiskt. 
Glad Påsk!

/maria/

vi skrämmer bort häxorna...


image104


och värmer oss vid elden i hemstickade kläder... Glad påsk!

J.


mer än halvklara i alla fall...



image103

...är mina självrandande strumpor. Det är för tunt garn för min smak, tar alldeles för lång tid att sticka just nu när jag inte hinner sitta så mycket. Men nu är i alla fall ena strumpan klar. Och den andra är påbörjad.
J.



en inte helt färdig dopklänning...



image102

...till liten Elvira är vad jag sysslar med idag. Den kommer att bli mycket fin, det tror jag. Och jag tror att det skulle passa väldigt bra med en liten fin spets nertill och i ärmarna. Få se vad syster säger om det?...

J.




några bänkar och en stickning


image97

Stenarna till den här bänken hämtade Nicklas i skogen idag. Och byggde denna fantastiska skapelse. Den är så härlig! Där är bra att sitta soliga våreftermiddagar när solen börjar gå ner. På bänken ligger min senaste stickning. Den syns inte så tydligt, men det är ett par blivande sockor i självrandande garn. Fast det går ganska trögt med dem nu måste jag säga.





image101

Och här är min senaste trädgårdsinstallation. Bakom bänken står ett armeringsnät som inte syns så bra i bilden. Där ska det klättra månvindor i sommar.

J.



Små upptäckarvantar klara...




image96

Så här fina blev de. Beppes små upptäckarvantar. Han gillar dem verkligen. Jag gjorde dem med ganska långa skaft så de värmer små underarmar också. De är stickade i grått alpacagarn, på stickor 2,5. Mönstret hittade jag på medan jag stickade.
J.




RSS 2.0