julklappsstickningen...

...har börjat.



Först ut var visserligen en sjal och tovad väska som jag redan bloggat om, men nu har julklappsstickningen börjat ordentligt här hemma. Det blir mycket film på kvällarna nu, så att jag får tid att sticka.
Häromdagen stickade jag färdigt de här:



Mössa och vantar till liten frode. I grått och brunt.
Nu väntar beppes tröja på att stickas färdig. Jag har snart stickat upp till ärmhålen på rundsticka.  Och mina egna halvvantar blir nog klara ikväll om jag hinner med.

J.


mindre lyckade sockor

Jag har alltid stickat sockor på samma sätt förut, med kilhäl. Nu tänkte jag prova en annan metod ur min bok  "Vantar, mössor, sockor, schalar" av Anita Gunnars, se länken här bredvid.  Jag hittade något som verkade så bra - sockor med häl som man kan sticka om när den blivit utsliten. Låter praktiskt va. Men de blev inte alls fina, inte när jag gjorde dem i alla fall. Visst, själva hälen ser väl ok ut (ni ser den på bilden, den gula syns bäst,) men när jag  skulle plocka upp maskor för att göra den (man stickar foten först) lyckades jag inte få till skarven bra utan det blir en liten kant som Daniel säkert kommer att känna av i sockan. 
Så jag återgår nog till mitt gamla beprövade sätt att göra sockor. 
Och stoppar strumphälar!






/maria/

Härligt värmande halvvantar...






Jag stickade dem till mig. De blev hur bra som helst. Men jag kände mig inte helt bekväm i dem. Så jag tovade ihop dem lite grann och de blev alldeles lagom för storpojken min. Nu kan han byta ut sina gamla som blivit alldeles för små!
Och till mig ska jag så småningom sticka nya, enfärgade istället.

J.




RSS 2.0