Frodesäker hall

har vi fått nu. Ett räcke vid trappan! 


Martin har byggt hela dagen. Jag tycker det blev jättefint, stadigt och vackert. Dessutom gjort av gratisträ...

Själv har jag mest suttit på ett skinn i solen och druckit te, och stickat på den här:



Det ska bli en tröja till Anna, den vanliga undertröjsmodellen(se Frodes silkeströja i Jennys tidigare inlägg)  i resårstickning med trekvartsärm och spetskant runt halsen. Garnet är ett mjukt otrolligt härligt ullgarn från Yll och Tyll. 

/maria/

Äntligen har jag lite att visa!

Fast datorn har hängt sig TVÅ gånger nu när jag försökt få in bilderna. Det är en del av anledningen till att det blir så få inlägg här... jäkla dator.

Idag skulle jag blivit klar med Daniels ulltröja, det är bara kragen kvar. Här är den:



Men istället har jag ägnat hela dagen åt det här.






Nyskurat, nykalkat och lite ny inredning. Jag har haft väldigt roligt och mina stackars höns har hatat mig hela dagen, utkörda i hönsgården utan att kunna komma in och lägga ägg. Oranga Blixten gick till och med in och lade sig i värpredet mitt under skurandet och vattensprutandet, lade ett ägg på det hårda underlaget och flaxade sedan ut med ett surt kacklande. Jag har hackat malört och lagt i värpredena för att mota bort skadeinsekter, det luktar mustigt och gott i hönshuset nu.

Här är en bild på en av mina nya klänningar, den andra hade jag i dag under skurandet så den åkte i tvätt:




En fantastiskt dålig bild, men ändå. Man ser den svarta kilen mitt fram, det finns fyra sådana kilar och så har jag satt en bred resår bak i ryggen. Rocken är också ny, en fd långärmad tunika som jag har satt en kjol på. Knäpps med hyskor och hakar.

Martin har  gjort tre sådana här underbara bänkar i sommar. En står under äppelträdet på framsidan i vanliga fall, en borta vid trädgårdslandet och en gav han till sin mamma. Den är stadig och väldigt vacker. Dessutom är den gjord i gratisträ, hämtat från Siggestasågen här intill!



/Maria/

en ullig polotröja...





...har jag börjat sticka på nu. I ett grovt ullgarn med stickor 4. Den ska bli en födelsedagspresent till storpojken. Och jag tror att han kommer att bli glad.

J. 




Nu...





...är den faktiskt klar. Min "själavärmare".
Jag har stickat och stickat och stickat så fort jag haft en stund över i några dagar och blev färdig till Mickey Blue Eyes ikväll.  Nu ska jag tvätta och hänga den, sen är den helt klar. Den är stickad efter ett drops gratismönster, i granitgrått två- och entrådigt ullgarn från garntjänst.

J.


mjuka, gosiga...







...och lite knäppa. Jag blev riktigt nöjd med de här blöjbyxorna. Jag har visserligen inte provat dem på Frode ännu, men de ska nog passa bra.  Jag ska verkligen försöka få tid att sticka nu. Jag har så mycket som väntar, och så många födelsedagar nu under hösten.  Igårkväll såg jag och pojkarna på film och jag kunde sticka en hel del på min själavärmare. Egentligen borde den kanske vänta medan jag stickar klart annat som egentligen brådskar mer, men jag är så himla sugen på den här tröjan.

J



Där på riktigt...




Nu har jag varit här till slut. Jag har ofta köpt garn på nätet från Yll och Tyll, och i måndags var jag i butiken på riktigt. Jag gick länge och klämde och kände på alla garner jag bara sett på bild.
Jag köpte ett mönster till en riktigt söt spetskofta som jag ska sticka till Frode,
och kanske till Beppe också. Koftan ser ut så här: (bild från Yll och Tyll)
            


Till Lukas köpte jag korta stickor i ekologiskt bokträ, och ett rött nystan silkealpaca. Jag hoppas att han ska bli sugen på  att börja sticka... Till Beppe köpte jag en virknål i trä och ett rosarött bomullsgarn som går lätt att virka i. (fast det glömde han på bussen så det finns det ingen bild på. Hoppas vi får tillbaks det...) Sen köpte jag korallrött alpacagarn att sticka en födelsedagshalsduk till Lukas i, och ett nystan brunt silkealpaca till sköna tossor till Frode när det blir höst och kallt.

         

Nu har jag stickat en bra bit på mitt andra par blöjbyxor till Frode också. Snart är de nog klara. Då ska jag sticka färdigt min "själavärmare" , och börja på Beppes kofta. Men det tar nog sin tid...

J.



små svarta frön








...hittade jag på vår Norrlandsresa. Det är frön till en vildväxande hög Nordisk Stormhatt. En otroligt vacker och mäktig växt. Jag hoppas jag kan driva upp några plantor till min trädgård.



Stormhatt i full blom.

J.





sköna ullbyxor...




...i Madame Lutuss mjuka ullgarn från Minimundus. Fast jag tyckte att jag gjorde dem stora så var de precis lagom för Frode. Så nästa par får bli ännu större. Jag stickade dem med strumpstickor 3,5.

J.

 




RSS 2.0