Koko...





...är en docka jag fick lust att göra idag. Det är en liten ulldocka som ligger i ett kokosnötsskal. En present till liten Beppe.

J.

Somliga små djur

På barnens begäran kommer här våra nya och fd husdjur:



Här är Anna med den älskade björktrastungen Pip-pip Pipa Flodén. Tyvärr lyckades vi inte få den att överleva. Stor sorg.




Daniel med pälsbollen Pricken. Vi tycker han ser ut som nåt slags murmeldjur, i varje fall inte som en kanin. Han håller katterna i tukt, de tittar äcklat på honom och går undan. De tror väl att han är något de kräkts upp... Ett mycket trevligt litet djur som springer runt här inne och älskar att gnaga på tygbitar, han är alltid med mig på golvet när jag klipper till tyg. Gillar att ligga i knät och bli klappad, gillar tyvärr också kattmat... vi försöker tala om för honom att han är en typisk växtätare men han gillar fortfarande kattmat...

/maria/



Nya kläder

har jag sytt. En hel del faktiskt, det är det roligaste just nu (förutom trädgården förstås), stickningen är helt nedlagd här. I brist på projekt.
Jag har sytt kläder till barnen: byxor och tunika till Daniel och kjortel till Anna. Jag syr i gamla medeltida mönster. Byxorna är helt vändbara, praktiskt för en liten pojke som gärna nöter hål i sina byxor annars. Annas klänning är ett mönster till en kjortel, man hade den antingen som underklänning eller som finare överklänning. Färgerna är precis vad barnen ville ha, klarrött till Daniel och lavendelblått till Anna. Allt i IKEA-linne.







En rock till mig, också i IKEA-linne. 




Jag har också sytt en vid kjol i många våder:




Och en klänning i oblekt bomullstyg, färgat förstås i en FIN färg:



Jag har ett projekt till på gång, jag visar det när det är klart. Men det blir nog min finaste hittills tror jag!

/maria/

silkeshättan





       

Jag stickade och stickade medan familjen tittade på Sagan om Ringen... Och blev färdig. En tunn, mjuk hätta blev det. Den här blir skön varma sommardagar. Och fin också. Jag är ju svag för spetsmönster och den här gjorde sig riktigt bra i silkegarnet. Bättre än silkealpacan tycker jag nog.

J.



det växer...





...i trädgården nu.

J.



VALLMO OCH KALLE......?!!!!????...




        




det här är vallmo och kalle. De har ullkläder på sig. Ullkläder som mamma har stickat. Det har i alla fall Vallmo. Vallmo är den stora nallen och Kalle är den lilla valpen. 

helsa daniel från lukas




silke, silke, silke...







Den första silkesundertröjan till Frode är färdig. Jag stickade den igår kväll när barnen somnat.  Här är den. På tork ute på tvättlinan. Jag tycker så himla mycket om det här garnet. Mjukt och svalt nu när det är sommar. Det heter soft silk och kommer från yll och tyll



Innan jag stickar nästa tröja (jag har garn för tre-fyra stycken) ska jag sticka en liten spetshätta i samma garn till midsommar. Mönstret finns i en bok jag har som heter Stickat och sött, skriven av Erika Knight. Jag har stickat en tidigare, och vet att den blir fort färdig. Kanske redan idag om jag får tid att sitta ner. Och såna saker gillar jag. Dessutom är mönstret riktigt roligt att sticka.

J.



Ny sticka...




image153

...kom med posten idag.
Jag tappade bort min bästa rundsticka på en utflykt och eftersom jag just stickar med
den storleken på rundsticka var det bara att införskaffa en ny. I ebenholts...
Stickningen är till Frode.
Luftiga svala undertröjor som passar i solen nu.
Kanske blir det en ny hätta så småningom också.

J.




RSS 2.0