en trasslig härva



image95

som ska bli ett par små torgvantar till Beppe håller jag på med nu. Frode har sett till att min prydliga nystan har blivit en halvt omöjlig härva knutigt alpacagarn. Får se om jag lyckas nysta upp allt trassel. Fina vantar blir det i alla fall. Och snart måste jag sticka såna till mig med. Faktiskt.
J.



Nya Snickerboa

Tack vare Jennys utmärkta idé har vi nu börjat inreda en snickarbod! Tänk vad vi kan vara hemmablinda, det där brötiga förrådet var ju ett utrymme vi inte alls har använt ordentligt. Nu står alla kartonger på vinden och här ska det bli en visserligen kall men ändå fungerande snickarbod!

image93

/Maria/

Lite nytt och upphittat gammalt

Jag hittade sjalstickningen! Det är knappt jag vill berätta var... men ok då. I en garnkorg som jag (bara) letat igenom ungefär tusen gånger... fast min stickpåse hittade jag inte. Tyvärr, för i den ligger min lilla väska där jag har min allra bästa stoppnål. Jag har ett ställe till där den kan vara, vid Daniels dramalek, jag ska titta efter där på tisdag.

Här är min sjal som jag nu ska göra färdig:

image90

Och här är min nya torgvante. Jag repade upp den första, jag var inte alls nöjd, men det är jag verkligen nu. Den sitter bra på handen. Nu är det bara nummer två kvar!

image91


Och så har jag inte lagt ut någon bild på Annas sjal som blev klar i förra veckan. Den är stickad i KidSilk, mohair och silke. Den är som en fluffig dröm. 

image92

/Maria/

Nu är den riktigt färdig.





image89

Min mörkgrå luftiga sjal som jag stickat på så himla länge. Inte för att den egentligen tagit så lång tid att sticka, men för att jag tröttnat på den flera gånger...
Den är stickad i entrådigt kilafors ullgarn på rundsticka 8.  Efter tvätten är den faktiskt riktigt mjuk och mysig, även om garnet kändes ganska strävt innan. (Fast det visste jag ju redan när jag valde garn)

nu har jag bara ett långtidsprojekt kvar, Nicklas tröja. Och den stickar jag på när jag vill sew en intressant ilm och inte kan koncentrera mig så mycket på vad jag stickar.

J.




Om någon har tråkigt...

...kan han ju alltid snickra en sån här hylla. Till sin fru. Tycker Jenny. I välkommenhempresent.


Looki looki here:

image88

Hälsningar Slavdrivarna

Beppe syr en kjol.



Jag och Beppe syr

Idag sydde Beppe en kjol till sin Arieldocka. Jag hjälpte honom såklart och vi sydde i röd filt, och broderade ett lila hjärta på framsidan. Riktigt fint blev det. Och såklart glädjer det mitt mammahjärta när lilla Beppe syr med tålamod och lust.

Beppe och Barbiekjolen

Den färdiga kjolen. På Ariel.

J.





jag slutar aldrig



röda sjalen


att sticka det här mönstret. Jag tycker helt enkelt för mycket om det. Det är Yllets sjalmönster och jag har stickat det på ja... säkert tio olika sätt (olika tjocka stickor, olika tjockt garn, olika färger, små sjalar, stora filtar.....) Och nu hade frodes halsduk kommit bort (fast när jag börjat sticka den här fick jag veta var den var men då var jag redan igång)så då blev det en till. I vinrött tunt alpacagarn från garnstudio. Kanske 40g.  Stickor 4, en våd istället för fem tror jag det är, eller sex, i originalmönstret.
J.



Eftersom vi bor på Smedjevägen...

...tyckte vi att vi behöver en smedja.

image81



image82

Daniel smider alla möjliga saker.

Det enda som har med ull att göra här är väl hans tröja och vantar...


Här är hans vantar som inte var hemma igår:

image83

Det är egentligen två olika mönster jag har satt ihop: själva tvåfärgsstickningen är från ett par damvantar som stickas utan tumökningar, inte särskilt bekvämt. Vanten i övrigt är ett par barnvantar , med den långa mudden och tumökningarna. Den är varm tack vare de två färgerna som går omlott. Dessutom går den otroligt fort att sticka.

/Maria(

rött är sött...





           


image78


Jag har stickat ännu en hätta med tillhörande tossor till Frode. (det är ju så roligt att sticka såna små saker till en så liten frodig unge...) Jag stickade i garnstudios silkealpaca, en härlig djup röd färg.  Hättan är mönsterstickad och man börjar mitt bak, ökar massor på en gång för att få en rundel och stickar framåt. Mönstret var riktigt roligt och blev fint. Det finns att hitta i boken "Stickat och sött" av Erica Knight. Tyvärr gick frode inte med på att fotas från sidan så mönstret syns inte i bild... De små tossorna stickade jag på fri hand och också de blev riktigt fina..
J.

           




Nu har Sebastian hittat sladden till kameran

Den låg bakom elementet.

image72

Här är Daniels sockor. Faktiskt helt perfekta, det finns ingenting jag kan reta mig på!


image73

Martins ena nyss färdiga socka, liggande på vår rätt knasiga katt Sally - hon hetsäter och har glömt var man kissar nånstans... fast jag har enorm tolerans med henne eftersom jag förstår att det beror på att vi nyligen har skickat bort hennes barn, vem skulle inte bli lite galen då.

Och så skulle jag lägga in en bild på Daniels nya vantar men de befinner sig visst i skolan... Det är verkligen ingen ordning på den här bloggaren! 
Det är i alla fall så kul att det går fort och lätt att sticka sådana förnödenheter som sockor och vantar. Jag som är lite tröglärd (tydligen) har tyckt att det varit svårt att bli riktigt nöjd med mina skapelser förut.

/Maria/

SHIT vad jag är bra på det här!

Som Daniel brukar säga.

Jag har alltså utvecklat konsten att sticka raggsockor och vantar till fulländning!
Titta bara här: 

Ehhh... sladden till kameran som gör att jag kan lägga in bilder är visst borta...
Men då jag anser att alla inlägg på den här bloggen är bra inlägg så får du väl vänta på bilder tills jag har hittat sladden.


Idag har det ju varit en helt fantastisk vårdag, denna den elfte februari tjugohundraåtta.
Så vi har varit ute nästan precis hela dagen. Jag slapp till och med laga lunch eftersom vi fick ett passande strömavbrott precis när vi börjat bli hungriga, Anna och jag. Det varade en timme och under den timmen hann vi klämma i oss yoghurt och mackor så vi klarade oss ett tag till, ett antal ljuvliga soltimmar till... 
Jag har grävt - planterat din fina ros Maria, i en liten rund (wild and crazy va, precis som om jag inte har en del runda förut) rabatt mitt på framsidan. Nu börjar den platsen få lite struktur i min hjärna och även i verkligheten.
Vi har även umgåtts med höns. Nu är de tama och äter ur min hand, de skrockar runt i solen och sprätter och sandbadar. Anna har gjort det där hon brukar göra: lekt långa fantasilekar som för en utomstående ter sig  som sång, intensivt pratande med lekröst och placerande av olika gosedjur, plastdinosaurier och barbiedockor här och där. Hon springer, hoppar och fladdrar runt hela tiden och är så nöjd. 
När Daniel kom hem placerade de sig i äppelträdet, hissade förnödenheter upp och ner i en korg och sjöng och lekte. Underbart!
Även om det blir snöstorm imorgon (fast det blir det inte för jag har nog sett på SMHI) så har vi i alla fall haft en vårdag!

/Maria/

Vill visa hur det blev!

Nu är mitt nya blomrum färdigt. Jag tror att det kommer att vara helt perfekt att övervintra pelargoner och andra växter i.
Det ser kanske lite tomt ut eftersom helt otroligt många pelargoner har dött under vintern, jag har en massa tomma krukor att fylla med nya växter till våren...

image67

Här är rummet utifrån, med gamla fina fönster infällda i väggen.


image69

Och så här är det inne i rummet. Jag har två lagerhyllor vid fönstret, den ena (änsålänge) med lysrör i men till nästa vinter vill jag ha lysrör i den andra också.

image70


I hörnet får jag plats med stora krukor, änglatrumpeter och nerium och allt annat man behöver...


image71

...i den "gamla" tvättstugan har jag mer pelargoner och sådder på gång. Chili och Perovskia har grott hittills. 

Jag har faktiskt stickat också. Ett par vantar och raggsockor till Daniel - men jag kan tyvärr inte lägga in bilder på dem just nu eftersom han har dem på sig i skolan. 

/Maria/

lite hemligt förstås

men en närbild kan jag bjuda på i alla fall. På det jag stickade färdigt igår och som ska bli en present.

image66

Stickat i kilafors tvåtrådiga ullgarn. Varmt och mjukt.

J.

Jag tycker det är för lite aktivitet på den här bloggen nu...

...så här kommer lite information från mig om vad jag egentligen sysslar med (när jag inte äter praliner hela dagarna förstås).


En tröja i entrådigt ullgarn från Kilafors till Anna är klar, ett töntigt pannband till mig som jag envist försöker använda men sliter av efter en minut ungefär:image59


Här ser man då:
En mössa till Daniel i brunt och rött ullgarn, ligger underst... den blev konstig och för liten och ska repas upp.
Ett par raggsockor till Daniel, påbörjade i går kväll, i gult och orange ullgarn.
Ett par raggsockor till mig i tretrådigt svenskullgarn (Rebecca tog de förra, tänk jag stickar och stickar och har ändå aldrig några sockor kvar). En trekantssjal på gång i rosa kidmohair/silkesgarn till Anna, den är ljuvlig. Och så den där jäkla tradiga röda mössan till Daniel som aldrig verkar bli klar! Fast nu skönjer jag ändå ett slut på den, ikväll blir den färdig har jag bestämt. Den ska bli så lång och vikas och det är hur många maskor som helst (typ 140).






image63


Fast mest sysslar vi nu med det nya blomrummet ute i tvättstugan. Martin bygger och jag målade igår och har nu börjat flytta ut blommorna!

/Maria/


RSS 2.0